Startweekend

We starten ons scoutsjaar altijd met een overgangsweekend op maat van elke tak. De grote takken gaan zaterdag en zondag op stap, terwijl de kleine takken welkom zijn op zondag om hun leiding te leren kennen.

Voorlaatste weekend van september

Eetfestijn

Elk jaar organiseren we een eetfestijn om onze kas te spijzen! Naar jaarlijkse gewoonte maken we brochettes met heerlijke saus volgens aloud recept, stoofvlees met appelmoes of artisanale kaaskroketten met stokbrood. Kaartenverkoop verloopt al enkele jaren via crowdselling , wat elke keer een echt succes was.

30-31 oktober 2021

Kerstfeestje

Het einde van het eerste semester sluiten we af met ons kerstfeestje. Hier drinken we warme chocomelk, delen we cadeautjes uit en kijken we samen een kerstfilm. Leden, ouders, broertjes en zusjes zijn allemaal welkom!

18 december 2021

Winterkamp

Voor vele leden een eerste keer weg van huis en meteen goed om te kijken of het zomerkamp iets voor jou kan zijn. Winterkamp duurt drie dagen en staat voor teambuilding, activiteiten, een sluipspel, gezellige binnenactiviteiten, een feestje op zaterdag en zoveel meer!

begin maart 2021

Balkanfuif

Gestart als een bescheiden kasactiviteit maar ondertussen uitgegroeid tot een klassieker in het Aalsters fuifprogramma: onze fuif in Balkan-thema! Traditioneel verwelkomen we ouders, (oud)leden en vrijwilligers op een voorafgaande receptie om samen het scoutsjaar af te sluiten.begin mei 2021

Zomerkamp

Als kers op de taart sluiten we ons scoutsjaar af met een spetterend zomerkamp! Kapoenen en wouters kunnen een week lang ravotten met hun vriendjes, in tenten slapen, en allerhande spelletjes spelen onder het waakzame oog van de leiding. Jonggivers en givers doen er nog drie dagen bovenop om hun eigen tafels en vuren te sjorren, op avontuurlijke twee- of driedaagse te gaan of misschien wel om de kookwedstrijd te winnen?

Van de eerste tot de tweede zondag van juli