Kapoenen

groepsfotokapoenen
9 jan De komende 4 weken moeten Fleur en Hannelore hun piraten examens afleggen om nog betere piraten te worden. Dat wil zeggen dat er elke week een stoere piraat onze crew komt versterken.
16 jan Piraten spelen ook graag gezelschapsspelletjes. Neem allemaal jullie favoriete spelletje mee en probeer de andere piraten te verslaan.
23 jan Vandaag kom voor de eerste keer een giver eens kijken of een kapitein zijn wel echt iets voor hem/haar is. Ben je benieuwd naar de kapiteinskills van de giver? Kom dan zeker naar de scouts!
30 jan OO NEEE! Kapitein Hannelore is vermoord maar we weten niet door wie, met wat en waar. Willen jullie ons helpen om de dader te vinden?
6 feb Jejjj Fleur haar examens zijn gedaan en komt weer alle piraatjes blij maken.
13 feb Oh nee piraatjes jullie moeten ons helpen!!! De leiding is onlangs in een bikkelhard gevecht terecht geraakt en heeft al zijn kanonskogels weggeschoten... Wat nu? We zullen creatief moeten zijn en het niet met kanonskogels maar met andere ronde voorwerpen (ballen) moeten doen. Kom vandaag naar de vergadering voor geweldige balspelen!
18 - 20 feb ! Deze week is het eindelijk zover, het is WINTERWEEKEND! We trekken er samen een heel weekend op uit om eens te proeven hoe het is om op kamp te gaan met de scouts. Verdere info volgt via mail.
27 feb Omdat we dit jaar opnieuw niet kunnen genieten van carnaval brengen wij carnaval naar de scouts toe. Kom zeker verkleed naar de vergadering en zie wat de leiding voor jullie in petto heeft!
6 maart Oh nee! Er is ingebroken in de kapoenenlokalen. Wie heeft dat gedaan? Dat gaan we vandaag uitzoeken, haal allemaal jullie vergrootglas maar boven want vandaag spelen we Cluedo!
13 maart Ter land ter zee en in het bos. Trek je laarzen aan want wij trekken naar het bos!
20 maart Mmmh, vandaag gaan we smullen want het is kookvergadering (11U - 14U) !! Wat we gaan maken is natuurlijk nog een grote verrassing maar wij kunnen jullie verzekeren dat het suuuuuperlekker gaat zijn! Wie een koksmuts heeft mag die vandaag altijd opzetten. Natuurlijk mogen jullie dit na de vergadering lekker opeten ;-)
27 maart Vandaag ontmoeten we de kapoenen van een andere scouts. We spelen een spel tegen hun om te zien wie de allerbeste scouts is. Verdedigen jullie onze titel: ‘beste scouts van ‘t stad’?
2 april Om jullie een onvergetelijk kamp te kunnen geven, trekken we deze zaterdag het stad in. Met welke buit komen jullie terug?
9 april Vandaag gaan we eens kennismaken met de andere kapoenen van ons district. Vandaag is het kapoenen- en wouterdag. Dit is een dag waarop alle kapoenen, kabouters en welpen van Aalst en omstreken een hele dag. Meer info volgt via mail!
10 april Het is paasvakantie dus hoog tijd om even uit te rusten. Er is geen vergadering vandaag, maar we zien jullie binnenkort terug.
17 april “Zeg, is het nu nog altijd paasvakantie? Pffff…Ik wil terug naar de scouts.” Ook de leiding kan niet wachten om terug naar de scouts te komen, vandaag opnieuw geen vergadering, maar we zien jullie volgende week terug.
23 april Geen vergadering vandaag, maar wel onze jaarlijkse, fantastische VLAAIENVERKOOP!!!!
24 april Ahoy piraatjes, vandaag zoeken we uit wie zonder zijn hand om te draaien door het slijk zou gaan voor zijn mede piraten, wie het aandurft van Berends brokkenpap te proeven en voor wie geen obstakel te groot of te smerig is. Be prepared piraatjes en trek allemaal jullie vuilste kleren aan.
1 mei Hoera het is dag van de Arbeid, hoewel piraten normaal niet werken voor hun geld, vergt het ruige zeeleven toch heel wat inspanning. Het wordt dus travakken geblazen in het grote arbeidsspel !!! (Tip: Jullie kunnen zich alvast voorbereiden door thuis jullie kamer helemaal op te ruimen.)
6 mei Het is vrijdagavond, de boot schommelt heen en weer, de muziek komt door alle spleten en gaten van het hout en de kapiteins zijn hard aan het werk met hun dansbeentjes. Dit jaar is het opnieuw BALKANFUIF! Jullie zijn van harte uitgenodigd op de receptie die er aan vooraf gaat!
8 mei Jullie kapiteins zijn vergeten waar ze het schip hebben geparkeerd na een geweldige balkanfuif, er zal dus GEEN SCOUTS zijn aangezien we niet kunnen uitvaren. Wij gaan alvast op zoek zodat we volgende week wel weer koers kunnen zetten richting zotte avonturen.
8 mei Jullie kapiteins zijn vergeten waar ze het schip hebben geparkeerd na een geweldige balkanfuif, er zal dus GEEN SCOUTS zijn aangezien we niet kunnen uitvaren. Wij gaan alvast op zoek zodat we volgende week wel weer koers kunnen zetten richting zotte avonturen.
15 mei Vandaag is het zeer zonnig op ons schip, juist een zacht windje uit bakboordelijke richting! Tijd om verkoeling op te zoeken, gaan jullie mee piraatjes? Wees bereid om wilde waters te trotseren, tot dan!
21 mei ZATERDAG DAGUITSTAP: Vandaag halen we onze piraten zwembroekjes en badeendjes van onder het stof om er samen op uit te gaan in het provinciaal domein de Gavers, een mail met verdere informatie volgt!
10 - 17 juli WOEHOEEEEEEE het is eindelijk zo ver, een jaar lang hebben jullie afgeteld naar dit zonder twijfel beste zomerkamp ooit!! Verdere informatie zal via de kampboekjes meegedeeld worden, wij kijken er alvast heel hard naar uit jullie in de Ardennen te verwelkomen!