Scouts en Gidsen Sint-Kristoffel Aalst, "Kroffel" voor de vrienden!

Sint-Kristoffel, opgericht in 1932, is zo de oudste scouts van Aalst en omstreken. Als centrumscouts kunnen we profiteren van alle troeven van onze stad: zowel de Grote Markt en haar autovrije straten als de Osbroek, de Gerstjens en het stadspark liggen op wandelafstand. Stads- en bosspelen en uitstappen in en rond Aalst maken dan ook een groot deel uit van ons programma.

Onze achterban telt vele oud-leden en -leiding. Zij zorgen o.a. voor het jaarlijkse oud-scouts weekend en VZW Kroffel, de organisatie die onze lokalen en het naastgelegen jeugdverblijf bouwde. Vraag het hen maar, ze kijken ongetwijfeld allen met veel heimwee terug naar hun scoutstijd!

Inschrijvingen en lidgeld

Wist je dat we onze bijeenkomsten op zondag een vergadering noemen. Nieuwe leden moeten zich inschrijven via de knop 'inschrijven' rechtsboven en mogen dan drie keer gratis naar een vergadering komen "om te proberen". De online inschrijving is verplicht voor de verzekering. Daarna kan je definitief inschrijven door het lidgeld over te maken.

Het lidgeld bedraagt € 62 voor een eerste kind en € 52 vanaf het tweede kind. Daarvan gaat € 42 rechtstreeks naar Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hiermee wordt uw kind niet alleen verzekerd, de pedagogische en administratieve staf van Scouts en Gidsen Vlaanderen biedt er ons ook op andere vlakken ondersteuning mee. Met het resterende bedrag betalen wij ons drukwerk, krijgt u een jaarkenteken en hebben we wat reserve voor grotere aankopen (o.a. nieuw materiaal en investeringen in onze lokalen). Voor ouders die de kostprijs als drempel zien om hun kind te laten deelnemen aan scoutsactiviteiten bestaan er verschillende oplossingen. Er zijn bijvoorbeeld een heleboel tegemoetkomingen via ziekenfondsen, OCMW's en dergelijke. Bovendien kan u gerust vragen voor een vermindering van het lidgeld wanneer dit nodig zou zijn. Aarzel zeker niet om de groepsleiding hierover aan te spreken.

Ons rekeningnummer is BE27 3631 4254 4873. Overschrijven gebeurt met vermelding van naam en tak!

© 2023 Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin